Nieuwe hit uit Amerika: IPA met cannabis aroma

Nieuwe hit uit Amerika: IPA met cannabis aroma

Bier met een hennep smaak? Jazeker. Sinds een aantal maanden op de Amerikaanse markt, de nieuwe 420 Strain G13 IPA. En nu al een van de grootste hits op de Amerikaanse biermarkt. Dus dachten wij, laat maar komen!

420 Strain G13 IPA

Deze aromatische superhybride, kleverige IPA is in de eerste plaats een fenomenaal lekker en drinkbaar bier. Met als bonus een geur ervaring die lijkt op die van de legendarische G13 cannabis soort. De IPA heeft een fijne body, mooie stevige schuimkraag en is wazig bij een aangename 6% alcohol. De brouwers voegden enkele van hun dankbaarste hopsoorten toe, Columbus en Simcoe, plus twee dryhop toevoegingen. Om het aroma te bereiken, vonden ze botanisch geproduceerde terpenen die ze vervolgens huwden met een natuurlijke hennep smaak. Deze combinatie vult de hop in de IPA perfect aan!

De eerste 20 vaten staan nu in de haven van Rotterdam en kunnen we volgende week uitleveren. Binnenkort ontvangen we samples in blik en verwachten we in de loop van 2019 ook blikken te kunnen leveren.
 

 
420 Strain G13 IPA
IPA
6% ABV

Fust (20L)


 
 
En meer nieuwe bieren uit Atlanta!
Mosaic
Single Hop Hazy IPA
6,2% ABV
Een hazy dubbel dry hopped IPA. Vol met hop en citrus en een clean finish.
Fust (20L)
Through the Brambles
Blackberry Sour Ale Barrel Aged
6,2% ABV
Van de SweetWater Woodlands. Golden sour ale met braambessen, gerijpt op Amerikaans eiken.
Fles (12x37,5cl)
 

Pit & Pendulum Apricot
Golden Ale Apricot Barrel Aged
6,1% ABV
Ook van de Woodlands, deze golden ale met abrikoos. Gerijpt op Amerikaans en Frans eiken.

Fles (12x37,5cl)
 
Omdat ze zo in smaak vielen de vorige keer, hebben we ook weer nieuwe Cambium en 21st Anniversary. Ook uit de barrel aged Woodlands serie van SweetWater.