BESTEL VANAF 1 DOOS OF 1 FUST 1000+ BIEREN MORGEN IN HUIS ALTIJD DE NIEUWSTE SPECIALS
0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Beer & Food pairing

    Bier heb je in zoveel variaties dat je oneindig veel food pairing combinaties kunt maken met bier. Onderaan deze pagina leggen we de basisprincipes uit en ter inspiratie tonen we hieronder een aantal leuke combinaties om zelf eens uit te proberen.

    Springrolls met spruiten, oranje marmalade en gerookte eend met Lowlander I.P.A.

    Benieuwd naar het recept? Klik hier.

    Interesse in Lowlander I.P.A.? Klik hier.

     

    Tapas plank met o.a. serranoham, manchego kaas en olijven in combinatie met Fourchette.

    Interesse in Fourchette? Klik hier.

     

    Diverse zachte, romige en harde kazen in combinatie met het Trappistenbier Mont des Cats.

    Interesse in Mont des Cats? Klik hier.

     

    Brie, blauwe kaas, oude kaas of cheddar. Smaakvolle kazen die de rijke en complexe smaken van Nøgne Ø Tiger Tripel completeren.

    Interesse in Nøgne Ø Tiger Tripel? Klik hier.

     

    Burgers, Hawaiian pork tenderloin, geiten blauwaderkaas en crème brûlée zijn perfecte combinaties met Juice Junkie van Brussels Beer Project.

    Interesse in Brussels Beer Project Juice Junkie? Klik hier.

     

    Serveer overheerlijke chocoladetaarten, brownies of mousse met Bronckhorster BA 44. De diepe, complexe smaken van No. 44 tillen je chocoladedesserts naar een hoger niveau.

    Interesse in Bronckhorster BA 44? Klik hier.

     

    Bij sappige steaks, malse roasts of heerlijke stoofschotels zorgen de robuuste en complexe smaken van Hoppy Road Mazout dat je rundvleesgerechten nóg smaakvoller worden.

    Interesse in Hoppy Road Mazout? Klik hier.

     

    Ontdek Gôde van Brasserie Gôde, een verfijnd bier dat perfect samengaat met kabeljauw, asperges en lentebloemen.

    Interesse in Gôde? Klik hier.

     

    Basisprincipes beer & food pairing

    Vergelijkbaar profiel:

    Kies een bier dat qua smaakprofiel overeenkomt met het eten. Bijvoorbeeld, een lichte Pilsner past goed bij lichte gerechten zoals salades en zeevruchten, terwijl een robuuste Stout goed samengaat met rijke, vlezige gerechten en desserts zoals chocoladecake.

    Complementaire smaken:

    Zoek naar complementaire smaken. Zo kan een fruitig bier goed passen bij een fruitsalade of een gerecht met een fruitige saus. Een bier met karameltonen kan goed samengaan met gegrild vlees of een dessert met karamel.

    Tegenstellingen werken soms ook:

    Soms werken tegenstellingen goed samen. Een pittig gerecht kan goed gebalanceerd worden door een zoet of romig bier, zoals een Witbier of een Fruitbier. Dit helpt om de hitte te verzachten.

    Intensiteit balanceren:

    De intensiteit van het bier en het eten moeten op elkaar afgestemd zijn. Een krachtig bier kan een delicaat gerecht overweldigen, terwijl een licht bier verloren kan gaan bij een zeer smaakvol of gekruid gerecht.

    Zuurgraad en bitterheid:

    Bittere bieren zoals IPA’s gaan goed samen met vettere en zwaardere gerechten omdat de bitterheid het vet doorsnijdt. Zure bieren, zoals Lambieken of Geuzes, kunnen een goede match zijn voor rijke of romige gerechten door hun verfrissende werking.

    Voorbeelden van combinaties:

    Pilsner met gegrilde kip of zeevruchten.

    Witbier met salades of lichte visgerechten.

    IPA met pittig Aziatisch eten of BBQ.

    Stout met geroosterd vlees of chocoladedesserts.

    Saison met geitenkaas of gegrilde groenten.

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »