Lekkers uit het land van Mortagne

Lekkers uit het land van Mortagne

Bijzondere nieuwe Alvinne bieren uit de Mortagne serie. Een prachtige zoet-zure Quadrupel en eentje die 8 maanden gerijpt heeft op rode wijn-vaten.

De prachtige Mortagne bieren van Alvinne 

 
Het was de hoogste tijd dat onze voorraad van Alvinne weer aangevuld werd, en de gemiddelde pH-waarde van onze bieren is inmiddels weer flink gestegen. Deze keer lichten we in het bijzonder bieren uit de Mortagne serie toe. Nieuw in ons assortiment is het bier wat aan de basis van deze lijn ligt, namelijk de Land van Mortagne, een prachtige Quadrupel waarin elegant zoet en interessant zuur elkaar feilloos afwisselen. 

Deze topper nog niet mooi genoeg? Dan doet de Cuvée de Mortagne er nog een schepje bovenop door een behandeling van 8 maanden in gebruikte vaten van rode wijn. Het resultaat is een complex melange van zoet, zuur, tannines van wijn en hout en een onmiskenbaar randje paardendeken door de befaamde Morpheus gist.
 
Land van Mortagne
12,8% | IBU 34
Een stevige Quadrupel met de kenmerkende 'wilde' smaak van de Alvinne huisgist, de Morpheus. Zuur overheerst niet, maar complimenteert juist de elegante zoete smaak van de Quadrupel. 
 
Fles (24x33cl)
Fust (20L)
 
Cuvée de Mortagne
12,8 % | IBU 45
Het gouden huwelijk tussen de al aardig zure Quadrupel Land van Mortagne en het verfijnde van oude vaten van rode wijn.

Fles (24x33cl)