BESTEL VANAF 1 DOOS OF 1 FUST 1000+ BIEREN MORGEN IN HUIS ALTIJD DE NIEUWSTE SPECIALS
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jelle - Woensdag 25 Augustus 2021

    De Dark Horizon komt terug

    De kenners en liefhebbers van Nøgne Ø, een van de meest succesvolle brouwers uit Noorwegen, zitten al bijna 2 jaar met smart te wachten op hun favoriete traktatie. De Dark Horizon bieren zijn toonbeelden voor het geduld van deze brouwerij die sowieso al uitblinkt in lang gerijpte bieren: de Barrel Aged variant is niet minder dan 3 jaar gerijpt in vaten van Cognac, Aquavit en verschillende soorten Schotse Whisky. Daarnaast wordt het bier een heel jaar vóór de release geblend en gebotteld, zodat er een perfecte gerijpte balans kan ontstaan voor het bier de drinker bereikt. De "jonge" variant zonder vatrijping werd afgelopen december gebrouwen, dus ook die heeft al de nodige rijping mogen genieten.

     

    Deze fantastische releases worden vanaf vandaag zeer gelimiteerd aangeboden in dozen van 6 flessen, stuk voor stuk verpakt in een chique aluminium koker met houten deksel. Er geldt een maximum van 2 dozen per soort per klant. De release van dit zwarte goud vindt plaats in oktober, dus heb na het bestellen nog even geduld.

    Nøgne Ø - Dark Horizon 7

    Luxurious Imperial Coffee Stout

    16.0% alc.

     

    Het brouwen van de Dark Horizon 7 kostte meesterbrouwer Tore Nybø 3 hele dagen. Door de intense moutstort, het complexe maischschema en de lange kook heeft dit bier een rammende 16% alcohol gekregen. Desalniettemin valt er veel meer dan alleen alcohol te ontdekken. Je vindt vanille, toffee, pure chocolade en rijp donker fruit. Door toevoeging van lokaal gebrande koffie uit Guatemala is het feest compleet.

     

    Fles (6x33cl)

     
    Ik ben een afbeelding
     

    Nøgne Ø - Dark Horizon 7 Barrel Aged

    Barrel Aged Imperial Coffee Stout

    16.0% alc.

     

    3 jaar lang geduld en zorgvuldige monitoring van tientallen vaten van de hoogste kwaliteit. Voeg daar nog een jaar lang wachten aan toe terwijl het bier op fles door rijpt en je hebt de 7e editie van Dark Horizon, het best gewaardeerde bier van Nøgne Ø. Gerijpt op een selectie vaten van Franse Cognac, Noorse Aquavit en verschillende soorten Schotse Whisky voor een ontzagwekkend lekker resultaat.

     

    Fles (6x33cl)

     
    Ik ben een afbeelding
     

    Maar wacht, er is meer!

    Naast de aankomende Dark Horizon releases hebben we nog 2 andere mooie Barrel Aged bieren in het vooruitzicht. Een heerlijke Double Mash Imperial Stout en een lekker kruidige Quadrupel, fantastische bieren om het gure herfstweer te doorstaan.

    Nøgne Ø - The Great Migration 2

    Barrel Aged Imperial Stout

    11.0% alc.

     

    The Great Migration 2 is een Double Mash Imperial Stout, bomvol stevig geroosterde mouten en een verwarmende dikke body. Door de rijping in vaten van zowel Bourbon als Armagnac krijgt het bier extra dimensies van zoete vanille en fruitige tonen van de Armagnac.

     

    Fles (12x33cl)

     
    Ik ben een afbeelding
     

    Nøgne Ø - In Dulce Jubilo

    Barrel Aged Spiced Quadrupel

    13.0% alc.

     

    Dit heerlijke bier is de gerijpte versie van de Julequad van 2020, een kruidige Quadrupel die speciaal voor de kerst werd gebrouwen. Door de rijping op vaten van Oloroso Sherry krijgt het bier naast de lekkere karameltonen ook nog een licht zuurtje en een mooie fruitigheid.

     

    Fles (12x33cl)

     
    Ik ben een afbeelding

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »