Bronckhorster barrel aged serie & nieuwe dubbel

Bronckhorster barrel aged serie & nieuwe dubbel

De barrel aged serie van Bronckhorster is een genot voor de beer geek. Sinds kort is nummer 9 uit en nu ook 10. Daarnaast een nieuwe dubbel in het vaste assortiment: Dubbelganger.

Bronckhorster BA No. 9 & 10
 
De barrel aged serie van Bronckhorster is een genot voor de beer geek. Sinds kort is nummer 9 uit en nu ook 10. No. 9 is, net zoals de no.8, op basis van de Terra Incognita. Dit keer is het bier 6,5 maand gerijpt op Sherry Pedro Ximenez vaten. Resultaat is een zeer hartig en vol bier, met een boeket van gedroogd fruit zoals rozijnen, vijgen en dadels. De aroma’s van honing, jam en kandij geven een mooie complexiteit aan dit bier. Het fluwelen en siroop-achtige mondgevoel tezamen met de ronde bitterheid en zoetigheid maken hem mooi in balans. De warmte van het sherry vat maakt hem af. Bij de No. 10 is Terra Incognita gerijpt op Jameson vaten. Hier proef je fijne tonen van vanille en geroosterd hout die overlopen in een zachte afdronk. Erg interessant om 9 en 10 te vergelijken trouwens!

No. 9
Barley wine BA
Sherry Pedro Ximenez
12% ABV

Fles (12x33cl)


No. 10
Barley wine BA
Jameson
11% ABV

Fles (12x33cl)
 
 
Over een paar weken ontvangen we de nieuwe Hop into Winter van Bronckhorster. Een Maple Syrup Stout. Een krachtige stout met tonen van koffie en chocolade. De Ahorn-siroop brengt dit bier prachtig in balans. Wil je hem alvast reserveren? Laat het ons weten.
 
Samen met Barry Hay en Brouwerij Kees is afgelopen weekend de Long Blond Animal gelanceerd. Hoppy blond bier. Verfrissend en smaakvol. Elke tray van 24 blikken heeft 6 verschillende kleuren blikken. Voor de echte Golden Earring fans. Beperkte voorraad beschikbaar.
Blik (24x33cl)