BESTEL VANAF 1 DOOS OF 1 FUST 1000+ BIEREN MORGEN IN HUIS ALTIJD DE NIEUWSTE SPECIALS
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jeroen - Woensdag 7 Juli 2021

    Ambachtelijke Nederlandse Cider

    Vorig jaar kon je al genieten van een aantal Barrel Aged ciders van deze Hilversumse cidermakers, maar Elegast is nu klaar om op volle kracht hun ciders via Van Bieren te verkopen. Je vindt vanaf vandaag hun prachtige assortiment natuurlijke ciders op onze site, waaronder peren ciders, een farmhouse cider met saisongist en zelfs ciders gemaakt met appels en pruim. 

    Elegast maakt voor deze heerlijke producten uitsluitend gebruik van zelf geoogste, geperste en vergiste vruchten. Hun ciders zijn daardoor des te meer een product van het seizoen. Met verschillende soorten fruit naast de bekende hoogstamappel heeft Elegast een mooi repertoire van bijzondere smaken bij elkaar gemaakt, waarbij zelfs wilde gisten hun opwachting hebben gemaakt. Je vindt het volledige aanbod via onderstaande knop op vanbieren.nl.

    Elegast - Farmhouse Saison Cider

    Cider

    7.2% alc.

    Deze krachtige en fruitige appelcider is gemaakt met een Saison-gist, wat maakt dat dit een  toegankelijke cider is met een zeer herkenbaar appel-aroma en subtiele farmhouse-geur. Deze cider bevat aardse en licht bittere tonen. Een deel van deze cider is op eiken whisky- en rode wijn-vaten gerijpt, wat de cider body geeft.

    Fles (24x32cl)

     
    Ik ben een afbeelding
     

    Elegast - Plum Cider

    Cider

    6.5% alc.

    Cider met zachte ronde fruitige smaak en diepe kleur door navergisting op hele pruimen.

    In deze Plum cider zijn 3 pruimensoorten gebruikt: Opal, Reine Victoria en Reine Claude d’Althan. Een deel van de Plum cider blend is gerijpt op houten vaten.

    Fles (24x32cl)

    Grote fles (9x75cl)

     
    Ik ben een afbeelding
     

    Elegast - Wild Perry

    Cider

    6.8% alc.

    Perry (cider van peren) met de geur van aromatische perenbloesem met in de smaak hints van honing, honingdauwmeloen en vlierbes. Elegast maakt Perry van voornamelijk stoofperen. Hard en oneetbaar op zichzelf worden ze zacht van smaak en bloemig van geur bij fermentatie. De van nature aanwezige onvergistbare suikers houden deze Perry licht zoet en daarmee zeer toegankelijk.

    Grote fles (9x75cl)

     
    Ik ben een afbeelding
     

    Elegast - Pear Cider

    Cider

    6.5% alc.

    Onze Pear Cider is gemaakt van hand- en stoofperen. De Pear Cider heeft een zachte volle perensmaak, alsof je in een rijpe, sappige peer bijt.

    Fles (24x32cl)

     
    Ik ben een afbeelding
     

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »