BESTEL VANAF 1 DOOS OF 1 FUST 1000+ BIEREN MORGEN IN HUIS ALTIJD DE NIEUWSTE SPECIALS
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jeroen - Maandag 25 Maart 2024

  Brouwerij Allema opent duurzame brouwerij in Zwolle

  Stukje geschiedenis

  Het brouwen van bier begon 20 jaar geleden in de keuken van Laurens zijn ouders. Een scheikundedocent op de havo had bevlogen verteld over het brouwproces, waar Joost en Laurens enthousiast van werden en besloten te gaan experimenteren. Joost brouwde in zijn studententijd rustig door op zijn studentenkamer in een kleine brouwpan en gebruikte glazen vergistingsflessen waarin zijn vader ooit wijn had gemaakt. Na de studententijd gingen Joost en zijn broer Jasper samen bierbrouwen en zo werd in 2020, als huurbrouwers, hun eerste bier - Broers Bier - op de markt gebracht. 

  Drie jaar nadat broers Jasper en Joost Allema hun eerste bier op de markt brachten, is het nu dus tijd voor de volgende stap. De broers zochten al enige tijd naar een geschikte brouwerij locatie en -installatie. Dit alles kwam in een stroomversnelling toen in de zomer van 2022 Laurens ‘terug kwam’ bij de brouwerij om volop mee te brouwen. Hierna kwamen ze ook in contact met DME Process Systems, een Canadees bedrijf dat haar hoofdkantoor in Zwolle heeft. DME is erg enthousiast dat er in Zwolle een brouwerij gaat komen, waarvoor zij de installatie kunnen leveren.
   
  Duurzaam pand
   
  Het pand is inmiddels gerenoveerd, volledig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken. Een batch bierbrouwen vraagt veel energie, maar de zonnepanelen leveren genoeg om een gehele brouw van energie te voorzien. Het pand is dan ook niet aangesloten op gas. De warmwatertank is bovendien dusdanig geïsoleerd, dat wanneer deze elke dag tussen 11.00 en 16.00 uur het water opwarmt met zonne-energie het tot de volgende dag de juiste temperatuur heeft.
   
   
  De bieren
   
  Brouwerij Allema heeft momenteel vijf verschillende soorten bier op de markt gebracht, een dubbel, saison, session IPA, American IPA en een hefeweizen.
  De komende tijd verwacht de brouwerij nog drie soorten aan het assortiment toe te voegen, namelijk een blond, tripel en een quadrupel.
   
   
  Check alle bieren van Brouwerij Allema hier!

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »