Gratis verzending vanaf €60,- Scherp geprijsde selectie van de beste bieren Voor 12:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis

Biermand:

0 item(s) - € 0,00
U heeft geen producten in uw biermand.

0

Bel ons voor advies:
030-6332929
  • Op werkdagen voor 12u besteld, morgen in huis
  • Vanaf €60,- gratis verzending
  • Voorselectie van de beste bieren
  • 1  winkel in Utrecht
  • Veilig betalen via IDEAL en Paypal

Veelgestelde vragen

Waar wordt bier van gemaakt?

Van water, vaak meer dan 95%. Gemout graan (gemout: aan het kiemen gebracht om de zetmeel in suiker om te zetten in alcohol) dat meestal gerst is, maar soms ook tarwe, have, rogge, maïs of rijst. Van gist, die de suikers in alcohol en koolzuur omzet en een groot deel van de uiteindelijke smaak bepaalt (en ook zelf smaak heeft). Van hop, dat bier bewaarbaar maakt maar ook een licht-bittere smaak geeft, en er voor zorgt dat bier knispert tussen de tanden en danst op de tong. Soms voegt men smaakmakers toe: fruit (kriek), honing, citroenschil of sinaasappel (witbier), kruiden, specerijen (vooral koriander) of peper.

Wat is speciaalbier?       

Speciaalbier varieert van een rosé biertje tot een Belgische trappist en van een vruchtenbier (kriek) tot een IPA. Over het algemeen kunnen we het speciaalbier in een paar verschillende categorieën verdelen: amber-, lambiek-, kriek-, blond-, stout-, abdij-, trappist-, bok-, wit-, rosé- en trendybier.

Op welke temperatuur smaakt bier het best?              

Dat verschilt per soort bier. Vaak is het alcoholpercentage een goede aanwijzing voor de drinktemperatuur. Zo drinkt een bier van 5% alcohol erg lekkker op 4 a 5 graden. En heb je een een quadrupel van 11% is een temperatuur van ca 10 graden aan te raden. Kortom: drinktemperatuur = alcoholpercentage -1.    

Wat is vers getapt bier? 

Met het Growler-systeem zijn we in staat je thuis of elders te laten genieten van vers getapt bier. We vullen een grote beugelfles eerst met koolzuur, zodat zuurstof geen kans heeft in de fles te komen. Vervolgens laten we langzaam koolzuur ontsnappen. De ruimte die er vrij komt door het ontsnapte koolzuur wordt met stromend bier ingevuld (er komt dus geen zuurstof aan te pas!). We toppen de fles af met extra koolzuur, zodat je een heerlijk fris bier hebt met een mooie schuimkraag. Leuk voor op tafel of als cadeau!

Wat is het verschil tussen flesbier en vers getapt bier?

Vers getapt bier smaakt extra fris omdat het veel koolzuur bevat. Hoewel beide varianten erg lekker zijn, is bier uit het vat vaker beter bewaard (kort, donker en koel) waardoor het wat verser smaakt.

Hoe lang kan ik het vers getapt bier bewaren?         

Na openen van de fles is ons advies het bier binnen 36 uur te nuttigen. Een gesloten fles kun je tot 2 weken gekoeld bewaren, alleen is vers het lekkerst als het kakelvers is. Hoe eerder je het drinkt hoe lekkerder.

Hoeveel calorieën zitten er in bier?

Dat varieert per bier en is afhankelijk van de hoeveelheid alcohol en de hoeveelheid (en soorten) gebruikte mout. Daar komen de restsuikers (niet vergiste suiker) nog bij. Als regel geldt dat bier net zo calorierijk is als wijn en minder calorieën bevat dan bijvoorbeeld frisdranken, melk, wijn en de meeste vruchtensappen.