• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gooische Bierbrouwerij

Klik hier voor alle bieren

De Gooische Bierbrouwerij, opgericht in 2010, is de succesvolle bierbrouwerij uit ’t Gooi en is gevestigd op het Marktplein van Hilversum in de prachtige Foodhal Mout. Sinds de opening in mei 2017 zit Mout dag in dag uit bomvol bezoekers, die de bieren komen proeven, de brouwerij bekijken en genieten van de foodhal keukens. 

Gooische bieren

In het karaktervolle pand brouwt brouwmeester Gijs Troost bieren met eerlijke en oorspronkelijk Gooische ingrediënten, zoals boekweit, St. Jans rogge en kastanjes. Biersommelier Arjanneke van den Berg zorgt dat de bieren mooi ingetogen zijn, vol van smaak en culinair goed te combineren. Dit heeft inmiddels Gooische klassiekers opgeleverd als Gooisch Blond (met boekweit) en Gooische Bubbel (met champagnegist).

Sociaal karakter

De brouwerij heeft daarnaast een duidelijk sociaal karakter. Voor mede-eigenaar Guido de Wit was dochter Sarah de reden om in de brouwerij te stappen. Sarah heeft een verstandelijke beperking met een onzekere toekomst. Minder subsidies en geen sociale werkplaats meer. De brouwerij  geeft  ‘Sarahs’  weer een waardevolle plek in onze maatschappij.

Gooisch Bierfestival

Naast de levendige horeca wordt elk jaar het Gooisch Bierfestival op het plein voor de brouwerij gehouden, waarbij ruim 6.000 bezoekers genieten van heerlijke bieren van kleine brouwerijen.