• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bruut

Klik hier voor alle bieren

Met bierbrouwen begon als een hobby, maar al snel schrijven Sander en Ward zich in bij de Kamer van Koophandel en in 2014 werd Bruut Bier opgericht. De eerste bieren werden in de ketels bij andere brouwers gebrouwen. Maar na vier jaar sparen en zoeken naar een geschikte locatie was het ‘schot in de roos’.

Op een verlaten industrieterrein in Amsterdam Oost vestigt Bruut zich in het voormalige Huisje Insulinde, dat een eeuw geleden het hoofdkantoor was van de NV Oliefabrieken Insulinde. De eigen ketels zijn inmiddels in gebruik genomen en een gezellig proeflokaal met de naam Bruut Brouwcafé opende in augustus 2018 haar deuren.  

Eigen signatuur
Bruut onderscheidt zich met (vaak) relatief droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht bierbrouwen. Maar de bieren worden tegelijkertijd verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. Je zou kunnen zeggen dat de bieren van Bruut beheerst en vernieuwend tegelijk zijn en steevast gemakkelijk doordrinkbaar.

Bruut’s visie op bierbereiding
Bij Bruut vinden ze dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Alle recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen.

Bierprijzen
Deze insteek zegt iets over de toewijding waarmee Ward Venstra en Sander van Engelen speciaalbieren brouwen en hun bieren zijn niet onopgemerkt gebleven. Heel wat keren viel Bruut de afgelopen jaren in de prijzen tijdens nationale- en internationale bierverkiezingen. Meer info: https://bruutbier.nl/awards